Потребителско име
Парола
регистрация на нов потребител контакти
Галерия
Кампания за борба срещу рака на шийката на матката
    снимки
Управителния съвет на СЖВ взе участие в новогодишната кампания за борба срещу рака на шийката на матката като заедно с лекарите и медицинските работници от Военномедицинска академия украси елхичка със символите на кампанията.
Семинар в Боровец
    снимки
Проведохме ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР НА ТЕМА: „Разработване, реализиране и управление на проекти” в периода 10-12.12.2008 г. с лектори от Министерството на труда и социалната политика - Лилия Абаджиева и от Фондация „Център за изследвания и политики за жените” - Татяна Кметова и Роза Димова
Семинар в Рибарица
    снимки
Първи ОБУЧИТЕЛЕН семинар на СЖВ провел се в периода 08-09.02.2008 г. във ВПД "Рибарица"
ОСНОВНИ ТЕМИ:
Запознаване с норми и практики на ООН, касаещи равнопоставеността на половете. Изисквания на ООН, към които България е поела ангажименти за гарантиране равнопоставеността на половете.
Запознаване със стандартите на Европейския съюз по отношение на равнопоставеността на половете.
Запознаване с националната държавната политика и практика по равнопоставеността на жените и мъжете.
Дейността на неправителствените организации в България, ангажирани с въпросите на жените. Правни основи, начини и средства за участие в обществено-политическия живот на страната.
Представяне на финалния вариант на „ Ръководство на НАТО за създаване на основни положения за равенство на половете"
Подписване с МО
    снимки
Церемония по официалното подписване на споразумението с Министерството на отбраната на 10 юли 2007 г.
Учредително събрание
    снимки
На 18 и 19 декември 2006 г. в Чаралица се проведе Учредителното събрание на Сдружението на жените военнослужещи.
Международна конференция 2006
    снимки
Основен лектор и гост за първи път в България бе председателя на Комитета на жените в силите на НАТО полковник от Бундесвера Астрид МАЧУЛАТ.
Ски-лагер за деца на загинали военни
    снимки
Под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов, от 16 до 22 март, в курортния комплекс Пампорово се проведе ски-лагер за деца на военнослужещи и граждански лица, загинали при или по повод изпълнение на служебния си дълг. В продължение на една седмица, повече от 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години се обучаваха от професионални ски-инструктори на „Пампорово“АД подпомагани от военнослужещи от 101-ви алпийски батальон на Сухопътните войски.