Потребителско име
Парола
регистрация на нов потребител контакти
Календар
ОТВОРЕНО ПИСМО на СЖВ
ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО Д-Р КОНСТАНТИН ТРЕНЧЕВ
ПРЕЗИДЕНТ НА КТ „ПОДКРЕПА“КОПИЕ ДО


ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
И ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ВЪОРЪЖЕНИТЕСИЛИ
Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВПРЕДСЕДАТЕЛ НА
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВАМИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ


МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА
Г-Н НИКОЛАЙ НЕНЧЕВПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ОТБРАНА
О.Р. ГЕНЕРАЛ МИХО МИХОВНАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА
ВИЦЕАДМИРАЛ РУМЕН НИКОЛОВУВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ТРЕНЧЕВ,Във връзка с Ваше интервю, провело се по Българското Национално Радио (БНР), програма „Хоризонт“ в предаването "12+3", на 10.12.14 в 13:19 ч.и по-конкретно, цитирам: „Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници. Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила,които вече за нищо не стават и на бройвече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени.“, бих желала да споделя с Вас няколкомисли, като подполковник от българските Въоръжени сили.

Република България е член на международни организации, като ООН, ОССЕ, НАТО и ЕС и Вашата оценка „военен преврат не може да стане“ напълно отговаря на ценностите ипринципите на посочените по-горе организации.

Категорично не бих се съгласила с Вас относно Вашата позиция, че „Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени“, защото искам да Ви уверя, че достойни български офицери, сержанти, войници и матроси, граждански лица и доброволци от системата на сигурността и отбраната е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ИМА! Независимо какви политици и управници са ръководили България.

Без да подчертавам исторически факти, бих искала да Ви информирам, че в момента български офицери ръководят комитети на НАТО, участват в мисии и операции зад граница, подпомагат българското население в различни ситуации в съответствие със своите задачи . И за да поставя акцент върху значимостта на дейността им, Ви информирам, че за да се ръководи/командва в рамките на НАТО и ЕС са необходимипоне две условия: да си отлично подготвен и всички страни-членки да гласуват за ръководителя.

Лично за мен е недопустим факта, българският военнослужещ да е високо оценен от своите международни партньори, а обиждан и оплют в собствената си страна. Още по-недопустимо е, че чрез БНР към българската аудитория се отправят квалификации към военнослужещите, които Ви напомням нямат права да извършват синдикална дейност и да изразяват позиции по актуални теми и въпроси развиващи се в общественото пространство на Република България.

Използвам възможността да предам своите и на всички дами в униформа високите ни към Вас почитания и да Ви уверя, че изглеждаме отлично и твърдо ще защитаваме интересите на българския военнослужещ с цел издигане на образа му пред българското общество.

Оставяйки готова за диалог по темата и с уважение,ПОДПОЛКОВНИК НЕВЯНА МИТЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА
„СДРУЖЕНИЕ НА ЖЕНИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ”
2015-04-21 16:07:45