Потребителско име
Парола
регистрация на нов потребител контакти
Новини
Благотворителна кампания за подпомагане на деца на загинали
Шеста благотворителна кампания за набиране на средства за децата и семействата на загинали или инвалидизирани служители от структурите на Министерство на отбраната, Областна дирекция на МВР - Варна и Министерство на правосъдието – ГД „Изпълнение на наказанията” се провежда във Варна. Кампанията под надслов „С обич за децата, в памет на Бащите Герои“ бе представена на пресконференция, на която присъстваха капитан III ранг Димана Славова-член на УС на Сдружение на жените военнослужещи, Анатоли Атанасов-служител в Министерството на правосъдието, Николай Тонев-член на УС на Синдиката на служителите в затворите и Красимир Костов-член на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Патрон на кампанията за втора поредна година е Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Инициативата се организира от Синдикална Федерация на служителите в МВР и съорганизатори Синдиката на служителите в затворите в България, ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“, както и Сдружението на жените военнослужещи. Подкрепа в ежегодните мероприятия и тази година оказват от Варненската и Великопреславска митрополия, Община Варна, Зоналния Съвет на БФС. Покани за подкрепа са отправени към петте районни кметства във Варна, до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и ресорните министри, общинските съветници, народните представители от Варненски многомандатен избирателен район, началниците на ОД на МВР - Варна, на районните полицейски управления и военни формирования.

Първото събитие - благотворителен концерт, ще се състои на 31-ви май от 12.30 часа на входа на Морската градина във Варна, непосредствено до слънчевия часовник и ще бъде по случай 1-ви юни –Ден на детето. Половин часа по-рано непосредствено до сцената ще бъдат изложени полицейска и военна техника, помощни средства и служебни кучета. Представителният духов оркестър на Военноморските сили ще откри официално благотворителния концерт, на откриването се очаква да присъстват Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметът на град Варна Иван Портних , както и други официални лица. Вторият благотворителен концерт ще се състои на 5 юни във Фестивален и конгресен Център. Участие в двата концерта ще вземат деца и възрастни от ОДЗ 12 „Първи юни“, Варненска Айкидо Академия, таекуондо клуб „Одесос“, танцовите клубове „Одесос денс“ и “Огледало“, школите за народни танци „Ритъм 7/8“ и „Моряците“, шлагерно студио „Да“, ОУ „Панайот Волов“, Тракийски клуб и други. Водещи на концертите ще бъдат Пламен Георгиев и Светлана Ефендулова.

Благотворителната кампания ще завърши с традиционния благотворителен футболен турнир на малки вратички, който ще се състои на 13 и 14 юни на общинските игрища в двора на Техническия университет. Право на участие имат всички отбори, заплатили минималната такса в размер на 100 лева и представили заверен от медицинска служба списък на участниците в отбора.
2015-10-08 18:27:51